midnightpoison

Direktlänk till inlägg 11 juli 2015

# 12 orsaker till att ligga varje dag.

Av Tuula - 11 juli 2015 22:40

1. Sex håller dig hälsosam
Forskning visar att sex kan kopplas till förhöjda nivåer av antikroppar, vilket gör att ditt immunförsvar blir starkare och har lättare för att upptäcka virus, bakterier och parasiter.


2. Det sänker blodtrycket
Om man har sex ofta så hjälper det med att sänka det diastoliska trycket. Vi är inte 100% på vad det betyder, men hey! Mer sex = winning.


3. Sex förbränner kalorier
Precis hur mycket du förbränner beror ju på... hur "aktiv" du är när du ligger. Men några kalorier är ju alltid bättre än ingen! Sen så är det så mycket trevligare att trängas i sängen/köksbänken/soffan än inne på en svettig gymlokal.


4. Det gör dig mindre stressad
Sex frigör endorfiner, dopamin och oxytocin – hormoner och ämnen som både gör dig gladare och mer avslappnad. Så om du känner för att ta en liten tupplur efter er heta "lekstund" så är det förmodligen därför.


5. Det är sjukt skönt
Vilken ju egentligen är den enda orsaken man verkligen behöver!


6. Det gör så du sover bättre
Även detta är kopplat till alla kemiska reaktioner du får i kroppen när du njuter av lite intimt mys. Sen så kan ju sex kännas som ett riktigt träningspass, så inte så konstigt att man bara vill däcka efteråt.


7. Det kan kurera din huvudvärk
Så inga ursäkter nu.


8. Det ger dig en grym start på dagen
Orkar du inte ha sex på kvällen? Inga problem – då är det ju bara att göra det på morgonen istället! Kan du tänka dig ett bättre sätt att vakna på? Knappast. Det är ett extra plus att man är lite extra dåsig, för då kommer alla hormonerna som släpps loss av liggstunden att ge dig en perfekt energiboost.


9. Sex förlänger livet
En australiensk studie visade att om man får orgasm minst tre gånger i veckan – jämfört med en gång i veckan – så minskar risken för att dö av en medicinsk orsak med 50 procent. Så tänk vad sju orgasmer i veckan kan göra.


10. Sex får dig att se yngre ut
En studie genomförd av skottska Royal Edinburgh Hospital visade att människor som hade regelbundet sex kunde se upp till tolv år yngre ut än vad de verkligen är. Även detta har med hormonerna att göra, och då särskilt östrogen – som bland annat påverkar kvalitén på din hud.


11. Det får dig att må bra
Känslan av att veta att hur mycket någon verkligen vill ha dig är ju en egoboost deluxe. Och att det känns så nice i hela kroppen kommer ju garanterat göra så du även mår bättre i själen. En win för alla helt enkelt.


12. Det skapar intimitet
Oavsett om du är i ett förhållande med någon du tycker om, eller om du är ute efter en mer kortvarig flört, så är det alltid trevligt att komma riktigt nära någon. Det kan stärka emotionella band mellan dig och din älskling, men det kan även skapa sexuella associationer som du kan leva på varje gång du tänker på eller träffar respektive sexpartner.


HÄR kan du hitta artikeln :)

 
 
Mr X

Mr X

12 juli 2015 00:19

Massa bra skäl där... känns som man ligger alldeles för lite :/

http://singelochsoker.bloggplatsen.se

Tuula

12 juli 2015 00:28

Ja, eller hur? Man borde ha en regelbunden partner, men det kryllar ju inte av de som man vill idka sexuellt umgänge med ^^

 
Mr X

Mr X

12 juli 2015 00:49

Du menar som en KK? Eller partner som i förhållande?
Tja.. det finns nog rätt många jag skulle kunna tänka mig att vara KK med. Men jag vet inte just om det är något för mig. Är mer intresserad av ett förhållande.

http://singelochsoker.bloggplatsen.se

Tuula

12 juli 2015 10:28

Jag har en KK, som jag kan ringa om det behövs. Men jag är inte ute efter den sortens relation, det är kär jag vill bli - inte sexuellt tillfredställd :p

 
Stamp-E

Stamp-E

12 juli 2015 02:08

ähh en kk är inga problem att hitta om det nu bara är det man behöver :D

http://stamp-e.bloggplatsen.se

Tuula

12 juli 2015 10:27

Jag behöver ingen KK, det finns faktiskt någon jag kan ligga med om det behövs. :p

 
Mr X

Mr X

12 juli 2015 13:00

Ja det är samma här. Det är ju svårare att bli kär.. men kan ju inte vara omöjligt! :-)

http://singelochsoker.bloggplatsen.se

Tuula

12 juli 2015 13:18

Omöjligt är det säkert inte, men jag tror att man blir försiktig och aktsam för att man råkat ut för många snedsteg i gamla relationer. Eller är det så för dig? :)

 
Mr X

Mr X

12 juli 2015 14:57

Kan du ju ha en poäng i. Ja.. lite så är det väl för mig. Och svårigheten att hitta någon som förstår en och som man mår bra av. Som också trivs med en.

http://singelochsoker.bloggplatsen.se

Tuula

12 juli 2015 17:03

Att trivas tillsammans är väldigt viktigt, men sådant kan nog växa fram med tiden. Det tror jag i alla fall. Men om man ska kolla lite längre bort än förhållandemässigt så ska man ha kul ihop, man ska ge varann svängrum & sen är egentid väldigt viktigt. Det är de tre grejerna jag känner att mina förhållanden haft brist på; kanske därför de gått åt skogen?

 
Mr X

Mr X

12 juli 2015 21:26

Det är nog mycket möjligt om du känner att det har varit brist på det i dina förhållanden. Och folk är så olika.. alla behöver inte den där egentiden verkar det som eller så är de bara så vana att vara med folk hela tiden. Jag känner iallafall att jag kan behöva det emellanåt.

http://singelochsoker.bloggplatsen.se

Tuula

13 juli 2015 00:48

Just därför är egentid viktigt, för att man socialiserar så mycket så kan det vara skönt att stänga in sig, läsa en bok / se en film / skriva..

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Tuula - 28 november 2023 08:31

Mitt huvud är ett virrvarr av känslor, tankar och diverse andra miljoner känslor. En kopp te och sen cykla iväg till Nova, men måste cykla försiktigt då snön ligger på backen..    Har ni någon snö i er kommun? ...

Av Tuula - 27 november 2023 20:54

Satt och filosoferade lite, medan mamma kollade på gamla bilder på er.Där kom ditt skratt, som jag nu inte hört på så länge. :(Hela hjärtat snördes ihop och jag kände mig med ens så ledsen och sorgsen..Att leva med att aldrig mer få höra dig skratta ...

Av Tuula - 10 mars 2020 14:32

Idag har jag vart duktig! Har sökt jobb, handlat ingredienser till gulaschsoppa, pantat lite och hjälpt mamma med tvätten. Lite snäll får jag väl ändå vara, då mamma ställer upp jämt på mig <3   Ville mest bara skriva ett par rader och dela me...

Av Tuula - 9 mars 2020 11:28

Då har jag landat hemma igen, efter en underbar vecka på Gran Canaria. Det var bara jag och mamma som åkte. Att fått njuta av värmen - bara vi två, det var underbart. <3    Första gången jag flög sen jag var 12 eller något, så var lite nervös....

Av Tuula - 18 februari 2020 11:44

Ja, så länge höll jag mig borta från Skillingaryd. Känns ändå väldigt skönt att få komma "hem" igen, då livet i Jönköpings kommun inte var så behagligt alla gånger. Ångrar inte att jag flyttade till Norrahammar, men ångrar inte att jag flyttade tillb...

Presentation


Min blogg, mina ord, mina alster. Gillar ni vad ni läser, tryck på gilla-knappen ;)

Fråga mig

4 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2 3 4
5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15
16
17 18 19
20 21
22
23
24 25 26
27 28
29
30 31
<<< Juli 2015 >>>

Tidigare år

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards